Afișări de pagină luna trecută

miercuri, 2 ianuarie 2013

De curand am vazut un reportaj la tv si am citit un articol despre ceaiurile oolong asa ca..... avand cateva zile libere am pornit in cautarea ceaiului. L-am gasit intr-o ceainarie din AFI Palace Cotroceni la "Land of Tea". Asa ca am cumparat ceaiul respectiv ce-i drept cam scump (120 lei/100 gr) dar merita  si am trecut la prepararea si degustarea lui, dar nu inainte de a va arata si voua cateva imagini si un clip pe http://www.facebook.com/photo.php?v=478769295502169
Odata ce intra in contact cu apa, acel "bulb" se deschide si din interiorul lui rasare o floare. Am uitat sa va spun ca acest ceai este prelucrat (rulat) manual.
"Ceaiul Oolong este un ceai semi-fermentat mai putin bogat in teina decat ceaiurile verzi, aflat undeva intre ceaiul verde nefermentat si ceaiul negru complet oxidat. Cele mai faimoase ceaiuri Oolong se gasesc in China, Taiwan (Formosa) si in India. Mai este denumit si Wulong sau ceai bleu-verde. Ceaiurile Oolong sunt deosebit de apreciate de chinezii bogati, avand aromele cele mai variate si complexe din lume. Are un continut scazut de cafeina,dar este mai stimulant decat ceaiurile verzi si albe. Frunzele pot fi reinfuzate de pana la sapte ori cu o reducere minima a puterii aromelor.(articol preluat de pe http://www.doctor.info.ro/ceaiul_oolong_si_lupta_impotriva_obezitatii.html). "
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu