Odata ce intra in contact cu apa, acel "bulb" se deschide si din interiorul lui rasare o floare. Am uitat sa va spun ca acest ceai este prelucrat (rulat) manual.
"Ceaiul Oolong este un ceai semi-fermentat mai putin bogat in teina decat ceaiurile verzi, aflat undeva intre ceaiul verde nefermentat si ceaiul negru complet oxidat. Cele mai faimoase ceaiuri Oolong se gasesc in China, Taiwan (Formosa) si in India. Mai este denumit si Wulong sau ceai bleu-verde. Ceaiurile Oolong sunt deosebit de apreciate de chinezii bogati, avand aromele cele mai variate si complexe din lume. Are un continut scazut de cafeina,dar este mai stimulant decat ceaiurile verzi si albe. Frunzele pot fi reinfuzate de pana la sapte ori cu o reducere minima a puterii aromelor.(articol preluat de pe http://www.doctor.info.ro/ceaiul_oolong_si_lupta_impotriva_obezitatii.html). "
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu